Home
Waarom deze site
Geschiedenis
- Amateurs 1952-1957
- Decca 1957-1959
- Tivoli 1959-1962
- Artone 1962-1964
- 1964-1969
Discografie
- Radio & TV opnamen
- Hoezen
- Labels
Blog
Artiestenkaarten
Foto's en artikelen
Gezocht
Contactformulier
Bronnen & Disclaimer

Tivoli 1959 - 1962  

De firma Hohner, die vooral bekend was (en is) door hun mondharmonica's, begaf zich midden 1959 op de platenmarkt met een eigen label, Tivoli genaamd. Onder de artiesten die werden gecontracteerd waren ook The Spotlights. Tivoli had schijnbaar grote plannen, want er werden meteen een aantal platen tegelijk opgenomen, in zowel het Nederlands, Engels als Duits. In de diverse muziekbladen werd elke nieuwe plaat van the Spotlights onder de aandacht gebracht door hetzij een speciaal berichtje -veelal met foto- hetzij door advertenties waarin een aantal Tivoli-platen werden aangeprezen.

Met de Duitse en Engelse liedjes probeerde Tivoli het trio ook op andere markten te promoten. In de radiouitzending 'Een leven vol muziek' die uitgezonden werd op 4 december 1960 werd de single 'Sentimental journey' als volgt aangekondigd: "We hebben kortgeleden een plaatje opgenomen, dat speciaal bedoeld is voor de Engels-sprekende landen. Tenslotte hopen we spoedig bijvoorbeeld ook eens in Engeland te kunnen optreden". Bijna een jaar later, in oktober 1961, schreef het blad Beatrijs: "Engeland hangt in de lucht". Van een optreden in Engeland  zou het echter nooit komen.

Muziek Expres september 1960

In Duitsland zouden The Spotlights wel optreden. Het ging hier twee keer om een enkel optreden, eenmaal in Baden-Baden en later nog eenmaal in Dortmund. De reistijd naar Duitsland was eigenlijk te ver voor een enkel optreden, en zo bleven de optredens grotendeels beperkt tot Nederland.

In totaal werden er tussen 1959 en 1961 zeven singles door Tivoli uitgegeven (ervan uitgaand dat de singles 42.176 en 42.178 inderdaad bestaan). Ook kwamen er nog twee singles uit waarop ze samen met Corry Brokken zongen. Deze singles waren echter afkomstig van Benny Vreden Produkties. Aangezien dit opnamen waren voor promotionele doeleinden had Tivoli/ Intrass hier geen bezwaar tegen.

In de studio tijdens de opname van 'Gotta get a date/ Love me a little' 1960

In 1960/ 1961 vonden ook een toenemend aantal optredens voor de radio plaats, met name de wekelijkse programma Melodieenexpres met Jan Gorissen. Op TV ging het minder vlot: na een optreden in AVRO's weekendshow begin 1960 zou het ruim twee jaar duren voordat ze weer verschenen, in "Rhapsodie der Zotheid" met de Wama's, en in "Open het Dorp".

In 1962 kwam er een eind aan de reeks platen, en aan het eind van dat jaar ging Tivoli failliet. Een reeds geplande (en ingezongen!) langspeelplaat werd hierdoor niet meer geperst. The Spotlights kwamen terecht bij Artone, dat Tivoli had overgenomen.

Top